Är julen slut för dig?

Tydligen är inte julen slut för mig. Jag har nämligen fixat cake eyeliner och borsten/penseln till den idag! Så imorgon ska jag använda den för första gången, för idag orkar jag nog inte, ska sova snart.

Men det är inte allt! Mor min bad mig gå ut och leta efter kläder som det är rea på så om jag finner något så får jag köpa det. Inte nog med det! Även biojulklapp på onsdag.

Två biljetter till..


Det kallar jag julkul i efterskott!

Draget från en utav favoritserierna: Miranda Hart.


Favoritserier.Fixar fram några avsnitt från min serie jag följer, the walking dead, och ser fram emot att ha en dag framför tvn med the walking dead imorgon. Vore framförallt kul ifall min mamma är hemma då eftersom hon tycker zombies är rätt äckliga!

Tycker inte serien är speciell läskig men skulle man tycka det så är det bara att tänka på att det jämnar ut sig i serien ändå. Det är inte enbart zombies överallt utan en rätt bra handling som inte är förutsägbar.


The inbetweeners skulle jag kunna kalla för en typisk nördserie. Älskar den, så sjuk humor i den.Miranda Hart är en väldigt knäpp och självroande kvinna som gör och säger massa konstigt och knäppt hela tiden och jag tycker hon är så himla skön så jag fastnade för henne.

Vem har inte hört av flight of the conchords? I sådana fall har man missat något. Flight of the conchords handlar om två konstiga killar som får fram humor på en helt ny nivå.Futurama är mysigt och kul. Brukar slötitta på det lite då och då eftersom jag blivit lat med den serien och tar den lite för givet. Men när man väl kommer igång med humorn i den så är den kul.Sist för tillfället, men inte minst. V.Har fler i lager men orkar inte ta upp dem nu.

Bilder på sen julklapp mamma kom hem med idag.


(Orkade inte ta fram systemkameran så det blir mobilfoton)Hurra! Äntligen en flicka!

Såg en Brittisk dokumentär från 2010 som provocerade något oerhört. Det handlade om fyra kvinnor med flera söner som var desperata på att få en flicka. De blev ledsna gång på gång när de fick söner.Om jag skulle skaffa barn skulle jag ha varit nöjd med ett friskt barn inte för vilket kön det är.

Julafton!

[Använd 720p för bästa kvalité]

En liten film jag gjorde innan jag skulle städa rummet.


Vad handlar julen egentligen om?Hej! Hoppas din jul blir superfin och bra. Hoppas att du umgås med någon du tycker om, eller ja, du kanske är traditionell som vissa eller många är och firar med sin familj. Men alla har inte en familj eller är i samma situation som jag är i just nu, jag är nämligen sjuk och kan ej fira med släkt. Mor jobbar och min far firar tillsammans med farmor och farfar +co, och dem kan jag inte vara med eftersom dem har ett svagt immunförsvar så att det kan bli rätt riskabelt ifall jag är där.

Jag såg nyligen ett klipp där dem pratade om att det finns väldigt många personer som glömmer bort vad julen egentligen handlar om. Att vi har tillåtit oss själva att bli lurade av reklam. Man köper till sig julen nu för tiden och är inte med sin familj för hur mycket man tycker om dem längre, utan för vad för slags presenter dem har att ge, framförallt barn. Man ger inte barnen det som julen innebär på riktigt.


Man nämner att presenterna är viktigast. Men det vet alla när man växer upp att det absolut inte är så, men reklamerna lurar en gång på gång, att man ska ge något fint och dyrt till någon man tycker om. Jag skulle jättegärna vilja det t.ex men har inte råd. Vad gör man då? Jo, det julen går ut på. Visar kärlek och omtanke. Inte säger att man älskar sin familj, utan värnar om dem, bryr sig om dem.


Men vem säger att julen är den enda dagen man ska bry sig extra om någon? Varför inte vara extra vänlig lite då och då i veckan istället för en gång om året? Klart det finns födelsedagar, men fortfarande, varför inte vara mer ödmjuk, kärleksfull och bry sig om folk mycket mer än bara när det är någon speciell högtid?


Här kommer några förslag om hur man kan försöka påminna sig själv om vad som är det viktiga med julen. 


Office space.


Testar ny header.

Nu när internet äntligen inte är konstigt segt på datorn längre så kan man passa på att ändra, fixa och greja nya inlägg. Skönt! Mmmm.

Letar jobb. Lyssnar musik, jag är i njutningsläge för bara det lilla. Känns skönt att äntligen få tillbaks allting, så man åtminstone kan göra någonting vettigt. Det enda som suger just nu är att vara sjuk.

Vilken är bäst av dessa headrar? Jag ska testa ha trädet. Men säg gärna vad som är snyggast.


#23. 23 december.

Jag är så himla rädd för tiden för den går så otroligt fort! Igår, 22? Och nu! En dag kvar tills julafton, det vill säga slutet på denna kalender! Men jag fortsätter med något juligt tills lördagen ungefär. Bara för att visa att julen inte är slut och lite extra sådär.. ja.. så att man inte känner sig ledsen för att julafton är slut.

Jag är verkligen fundersam inför imorgon. Jag är ju sjuk. Kommer jag bli frisk till imorgon eller är det här seriöst tredje året i rad som jag blir sjuk på julafton?

Egentligen kan jag ju säga att det inte kommer att återstå och se till imorgon, för att jag är i så pass ohälsa att jag tror nog inte jag kommer vara kapabel till att fira jul hos farmor och farfar. Jag kommer att vara själv.

Kul.

Nej.

 

Här. En demo från det härliga bandet Gold Fields.

 #22. 22 december.

Denna låt är som en klassiker i mina öron. Jag kan inget annat än tänka positivt när jag hör denna låt.
Lite si så där.. vänlig för att "go wild" på ett party eller liknande.
22 december!

#21. 21 december.

21 decembers låt! En utav mina favoriter, fast remixed.

#20. 20 december.

Denna låt är tyvärr i en länk. Hoppas det är okej ändå.
Nästa blir förmodligen i ett klipp.
http://dl.dropbox.com/u/7136058/Blue%20Hawaii%20-%20Blue%20Gowns.mp3

#19. 19 december.

Denna lucka bjuds det på Porcelain Raft.


Från gammalt till nytt.

Vissa vet, vissa vet inte.

Jag hade en blogg innan denna som vars namn var http://dinosaurien.blogg.se - den hade jag från 2009, men har haft blogg(ar) sedan 2007. Så jag kan nästan säga att mitt bloggande är nära inpå sitt fjärde år nu.


Det är en kul erfarenhet att skriva av sig på och ett väldigt intressant sätt att dela med sig av allting på. Så som jag skriver om allting som har för det mesta musik, film, foto och filosofi att göra med. Filosoferandet har inte varit igång så himla mycket, men den ändringen ska jag se till att den sker snart.


Det finns mycket att nämna om livet som man inte kan få nog av och som förmodligen inte kan hamna på något speciellt ställe, förutom i hemliga dagböcker eller dröm-böcker som jag nu har, det har jag sett till att det hamnar här.

Förutom saker som intresserar mig så försöker jag ändå få allting här att funka för andra läsare också och jag försöker gott och väl få saker och ting roligt och väldigt simpelt skrivet.


Snart jul och snart fyller bloggen 4 år (även fast det inte står till höger - tänkte på datumen som bloggen har).#18. 18 december.

Tiden går fort. Snart är det jul. Snart är det den 20 december. Jag har funnit mitt busskort idag, och det räcker tills den 31 december. Tro mig, jag är glad.

Nu kommer i varje fall en liten stämningsfylld låt som ger en lite harmoni.

Jag har alltid varit speciell när det gäller musikgenren och lyssnar gärna på lite annorlunda musik. Jag tror nog att snart kommer folk känna igen mig via det. Samantha. Hon som lyssnar på konstig musik.


#17. 17 december.

God kväll. Att ta igen bloggen är inte lätt. Det är jobbigt att ha spår efter sig och inte kunna fortsätta sina spår i rutiner istället för att bli försenad. Ännu en gång. Ursäkta för förseningen.


#16. 16 december.

Denna gång en lugn liten tjej som heter Priscilla Ahn som spelar både gitarr, munspel och sjunger.

#15. 15 december.

Lucka 15 öppen med en väldigt cool video som kombineras med bra musik.

#14. 14 december.

Hallå du! Ännu en gång, här är en frän låt med en riktigt frän video. Det är en remix av eskmo cloudlight. Ha kul och njut.

#13. 13 december.

Jo. Som jag nu har sagt i 13 dagar så har jag en lucka varje dag här. Det ska jag försöka hålla så länge jag har en liten tid framför en dator. Men det är det jag inte haft hela tiden. Jag antar att det inte gör så mycket eftersom jag självklart tar igen det. Heh. Ha en fin dag nu.

Ett två och tre, på det fjärde ska det ske?

Vet inte om det är alla som vet, men för övrigt i Sverige så har jag inte varit i Stockholm de senaste dagarna utan i Örebro. Jag ska förhoppningsvis åka på tisdag men planeringen verkar vara lite ostabil just nu eftersom det har varit ett "fram och tillbaka"-snack om att jag ska stanna.

Denna vecka ska jag i varje fall försöka ta mig iväg om jag inte blir extremt frestad till att stanna kvar.

Här får du en jättefin bild.


#12. 12 december.

Denna söndag har jag tagit igen serier jag tittar vanligtvis på, men som jag har glidit isär ifrån lite. Skönt att ta igen det! Nu är jag igång igen också. Känns skönt.

#11. 11 december.

Jo. Ännu en till låt!

#10. 10 december.

Hej hej på erer eller digdig. Nu kör jag igång med ännu en till och fler kommer! Det är inte den tioende idag såklart men jag hann inte skriva, för att internet dog igår när jag höll på att skriva in nya inlägg! Så nu försöker jag på nytt att fylla ut med dem som skulle fyllas ut igår.
Här är en frän låt som finns med i min spotifylista jag förmodligen snart lägger upp här.


#9. 9 december.

Hej fräna besökare. Sett att det finns många nya som hittat hit, apropå denna nya och höga statistik som kommit ombord! Välkommen, välkomna.

Eftersom det inte funnits tid till att sitta framför en dator så har jag segat med att ladda upp dessa olika "luckor" som vi så fint kan kalla det så har det inte dykt upp "luckor" i god tid med datumen. På-bygger ursäkten med en hög datum jag missat nu. I musikform som vanligt.


Det började med dans

Tja, fick lust att rita lite.. gjorde en liten sliten skiss.
Orkade inte och tyckte inte att den borde göras klart. Kanske någon dag, men inte idag.


#8. 8 december.

Hej! Idag är det den 8 december och det vill säga ny låt såklart.
Denna gång ett utav mina favoritband, yeasayer.


Kanske


#7. 7 december.

Idag är det den 7 december. Det är dock inte bara en ny dag utan även dags för en ny design på bilden av "dagens lucka" som fullkommer med musik. Ha nu en bra dag!

Juljuljuljul är ju kul?


#6. 6 december.

Förklaring: detta är den tredje filmen+låt (och sista delen på just denna musikvideo, som är gjord av Russ Chimes) som kommer att synas här och jag vill gärna tala om för dig som läser här att detta är även den sista "designen" som ni ser på "6 december-bilden" - jag ska nämligen göra en ny för den 7 december.
#5. 5 december.DEL 2. Låten för 5 december.


#4. 4 december.

4 december! Dagarna går fort.Här är låten för den fjärde december och detta är DEL ETT av videon, det finns två till och nästa del kommer imorgon den 5 december. Du får helt enkelt kika förbi imorgon för nästa del!


Julpynt och julgran framme.
Detta kom mamma hem med igår.

Choklad som ser gott ut men här kan jag verkligen skriva att skenet bedrar.


Uppgraderad med nya vinterkläder.

Jag i mössa, osminkad, riktigt skönt. Det var mysigt att ha den på sig inomhus.
Värmer så himla skönt när man fryser. 99:- på H&M.Den här jackan är riktigt mysig. Det som är så grymt är att den är smal också, så man inte ser ut som en köttbulle i den. Helt perfekt. Varm och go också. 899:- på carlings.Ja, vad ska man säga? Jag har ju använt dem rätt flitigt på bara några dygn och dem här skorna är faktiskt riktigt sköna och mysiga (och lite smutsiga just nu). Perfekta till detta kalla vädret. 1000:- på Vagabond.


Detta är det bästa min mamma införskaffat till mig i år.


#3. 3 december.

Låt för den tredje dec.#2. 2 December.

Andra december. Det betyder: ny låt.

Att kunna göra covers och ha magiska kunskaper.

Jag vill kunna sjunga och göra covers på låtar jag hör just nu.
Sitter och diggar till några låtar som jag skulle kunna göra sjukt "catchiga" med min dröm: att kunna sjunga.

Det första jag funderar att göra med pengar som jag kommer att tjäna så fort jag får ett jobb är att börja ta sånglektioner för att träna upp ordentligt och sedan se vad jag kan göra. Förmodligen påbörjar jag med att göra en "före-video" på hur jag sjunger nu och en "efter-video" på hur jag sjunger då. Det kommer att låta hemskt nu, men när jag har tid så ska jag göra en.


1-2. Förklaring.

Hej!


Jag vet att första december redan har varit. Det var igår. Men jag vill komma med små presenter som t.ex lite "extra bra" musik varje dag tills det är dags för julafton, då jag har sparat det till det bästa.
#1 - Här är låten för första december:Ja eller nej, rätt eller fel

Obs: "Skriva-av-sig-inlägg" med ingenting som har med något speciellt att göra med.

Jag klarar inte av att tänka på att folk fortfarande är hemska därute och att folk inte klarar av att leva i det, vilket egentligen är mycket förståndigt. Det jag nämner är att folk blir sårade gång på gång av onda människor och dessa onda människor vet om det men slutar inte.

Varför?

De vet att felet är där, men ifall dem slutar så kommer det börja göra ont i dem.